Catedra de fotbal

Fotbalul este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. La începutul secolului al XXI-lea era jucat de peste 250 de milioane de jucători în peste 200 de țări, ceea ce îl face cel mai popular sport din lume.

Se joacă cu o minge sferică pe un teren dreptunghiular, acoperit cu iarbă, cu câte o poartă la fiecare capăt. Scopul
DSCN0450jocului este de a înscrie goluri introducând mingea în poarta adversarului. În afara portarului, ceilalți jucători nu se pot folosi de mâini pentru a manevra mingea. Câștigătorul meciului este echipa care a înscris mai multe goluri la încheierea partidei.

Originile fotbalului se află undeva în urmă cu peste 2000 de ani. În 2004, forul ce guvernează acest sport la nivel mondial FIFA(Fédération Internationale de Football Association) a recunoscut China ca fiind locul de naștere al fotbalului. În jurul anului 200 î.e.n. chinezii jucau un sport asemănător numit cuju. Regulile au evoluat cu timpul, astfel ajungându-se la sportul practicat astăzi.

 

Copilul tau este pasionat de fotbal, are camera plina cu postere ale marilor legende ale acestui sport cum sunt Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Diego Armando Maradona, Pele, Zidane, Raul, Ronaldinho sau Beckham? Nu se poate dezlipi de televizor atunci cand sunt difuzate meciuri de fotbal? Isi doreste foarte mult sa practice fotbal si se viseaza un mare campion? Nu iti ramane decat sa il inscrii la un club de fotbal pentru a face performanta.

Avantajele practicarii fotbalului

Beneficiile pe care copilul tĂu le-ar obȚine prin practicarea acestui sport sunt multiple Și diverse, potrivit Clubul Sportiv PRESSING. Iata cateva:

Imbunatățeste condiția fizică
Practicarea fotbalului favorizează creșterea indicilor fizici, dezvoltarea armonioasă și completă a corpului.

Corectarea și prevenirea deficiențelor fizice
Anumite deficiențe fizice ale coloanei vertebrale pot fi corectate prin fotbal, activitate care previne în același timp apariția acestora. Pe de altă parte, sondajele arată faptul ca tot mai mulți copii abandonează sportul în favoarea calculatorului sau a televizorului, iar sedentarismul afectează dezvoltarea lor. Prin practicarea fotbalului, copilul tău va renunța la aceste activități care devin esențiale în viața lor mult prea devreme.

Dezvoltarea organelor vitale
Este cunoscut faptul că inima, capacitatea pulmonară și circulația sângelui la un sportiv, ca valori, sunt mult peste cele ale omului normal.

Sistem de autoapărare împotriva viciilor

Prin practicarea unui sport, copiii conștientizează pericolul și refuză tutunul, alcoolul și drogurile (prin prisma faptului că sunt educați în spiritul unei vieți corecte și sănătoase, iar un organism “alterat” nu va rezista efortului). Cel mai bun lucru este ca micuțul tîu va conștientiza singur aceste lucruri.

Stimulent pentru celelalte activități
Nefiind un factor de stres, în lipsa unor norme sau note care trebuiesc obținute, participarea la activitățile clubului sportiv nu afectează programul școlar al copilului tău. Mai mult, fiind o activitate care place prichindeilor, aceasta poate fi folosită ca un stimulent sau o condiție în raport cu școala sau cu alte activități.

Socializare și bună-dispoziție
Copilul tău va deveni mai sociabil și va avea o bună-dispoziție sporită, aspecte foarte importante pentru varsta lui.

După cum spunea și Gheorghe Hagi într-un interviu din 2008, “la copii, școala este obligatorie, restul e pasiune. Lucrurile se schimbă mai târziu, dacă faci pasul spre performanță în fotbal. La copii joci de plăcere, la juniori începi să te dedici cât mai mult, la 17-18 ani trebuie să te implici sută la sutaă iar ca fotbalist adevărat e nevoie să pui fotbalul pe primul plan”.

În general, cluburile de fotbal pentru copii se adresează celor cu vârste cuprinse între 5-14 ani și orientează în sport acești copii în funcție de calitățile lor până la vârsta de 14 ani și după această vârstă.

Fotbalul nu este un sport numai pentru baieți, și fetele îl pot practica, totul depinzând de pasiune și înclinație. Unele aleg să practice gimnastica, tenisul, voleiul, iar altele aleg fotbalul, nu este nimic ieșit din comun.