Catedra de atletism

Atletismul este unul din cele mai populare sporturi din lume. Este o ramură a sportului care cuprinde diverse probe de alergări și de marș, de sărituri și aruncări, sau probe combinate, la care participă atleții. Termenul provine din francezul athlétisme

atletism_generalAtletismul poate fi considerat unul din cele mai uzuale și populare sporturi din întreaga lume. Acest domeniu al sportului curpinde probe de alergări, sărituri și aruncări sau probe mixate. Atletismul se practica încă din cele mai vechi timpuri (Jocurile Panelenice din Grecia Antică). Atletismul stă la baza consolidării musculare și a evoluției fizice, transformându-ne corpurile în adevărate nuclee de energie și forță. Beneficiile fizice și psihice pe care le aduce atletismul  sunt nenumărate. Unii scapă de stres prin sport; alții pur și simplu doresc să-și dezvolte fizicul, antrenându-și tonusul și eliberându-și psihicul de rutina ce le devorează liniștea. Unii consideră atletismul ca fiind singurul sport ce poate crea un soi de dependență psihică, în sensul âîn care la efort, creierul nostru secretă mai multă dopamină și endorfine, rezultând euforia. Practicanții acestui sport sunt de asemenea mult mai pregătiți psihic la problemele de zi cu zi, evitând mult mai ușor depresiile, crescând optimismul și stima de sine. De asemenea, datorită oxigenării creierului, performanțele acestuia cresc, lasând vizibile îmbunătățirile psihice care apar.

Beneficiile aduse de atletism în viața cuiva sunt notabile, sportul fiind prima sursă de sănătate în viața noastră, apropiindu-ne de natură și de ce înseamnă aceasta, ușurându-ne viețile prin eliberarea de stres și generarea de endorfine, fiind un adevărat “drog” natural, ce nu provoacă nici un rău nimănui, indiferent de “doză”. Chiar dacă este greu la început, practicat des, atletismul devine o obisnuință placută, ajutându-ne eventual să scăpăm de sedentarism și de lenea profundă ce ne invadează psihicul când vine vorba de sport, mai ales de alergări. O viață cât mai sănătoasă!